Бања Лука

Ђорђе Ђоковић: Бањалука заслужује домаћинство, Новак ће заиграти на турниру

АТП „Србија опен“ се привремено сели у Бањалуку, на период од годину дана, са циљем да тениски центар „Новак“ у Београду током тог периода изврши унапређења и тако испуни неопходне услове за аплицирање за лиценцу и евентуално домаћинство АТП турнира из серије 500.

Цјелокупна организација, на челу са директором турнира Ђорђем Ђоковићем, биће задржана и за догађај у Бањалуци који се одржава у априлу 2023. године, а премјештај из Београда је унапријед договорен са АТП туром.

„Бањалука је била наш избор за овај период релокације из неколико разлога. Главни је тај што тамо постоји изванредан тениски центар са девет терена, од којих ће три имати трибине. Постојећи капацитет на централном стадиону ће бити повећан на 6.000 мјеста, док ће терен број два имати 1.500 сједишта, а „тројка“ 700. У парку ћемо направити и фан зону са разним садржајима. Знам да је интересовање публике огромно, Бањалука воли Новака, и сви желе уживо да виде врхунске тенисере. Зато мислим да ће турнир у Бањалуци бити чак и посјећенији од Београда ове године, који је срушио рекорд у посјећености од 49.000 продатих карата“, рекао је Ђорђе Ђоковић.

АТП је лако дао сагласност на овакав приједлог.

„АТП је прихватио Бањалуку као опцију, јер је тај град домаћин челенџера већ 20 година. Позната су дестинација тенисерима, многи квалитетни играчи су играли тамо, увијек су били топло дочекани и верујем да ће турнир заиста постићи велики успјех“, каже Ђоковић.

У Бањалуци је требало да се одигра и турнир у склопу Адриа тура, а за ту прилику је и подигнут тениски комплекс у овом граду.

„Били су спремни да дочекају нас и најбоље свјетске тенисере. Тада се ствари, нажалост, нису поклопиле, али смо жељели да им се овим одужимо и захвалимо, и сматрамо да Бањалука апсолутно заслужује да буде домаћин АТП турнира у 2023. години“, додао је Ђоковић.

Новак ће се појавити на овом турниру, потврдио је Ђорђе.

„То је свакако план. Боже здравља, само да све буде како треба и Новак ће заиграти у Бањалуци.

Селидба у Бањалуку би требало да помогне домаћинима Србија опена да унаприједе понуду и да имају веће шансе за добијање лиценце за АТП турнир из серије 500.

„Та лиценца нам је и даље приоритет и налазимо се међу главним фаворитима да је добијемо. Баш из тих разлога, како бисмо спремно дочекали тај моменат, привремено смо премјестили турнир из Београда, како бисмо унаприједили услове за тај ниво. Константно се трудимо да растемо и побољшавамо организацију, доводимо најбоље могуће играче и подижемо љествицу када је ријеч о квалитету. У склопу те стратегије је донијета и ова одлука“, наводи Ђоковић.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!