ТребињеЦрна Гора

Абазовић: Тужилаштво да испита куповину пута Херцег Нови- Требиње

Министарство финансија Црне Горе обавијестило је Владу на 24. сједници да је доставило Врховном државном тужилаштву документацију о поступању бившег министарства у случају пута Мељине- Петијевићи.

Министар Дамјановић је појаснио да је претходна Влада 27. априла, иако буџетом нису планирана средства, донијела закључке о усвајању информације о исплати четири милиона из текуће резерве на рачун фирме Универзал Монте.

Министар одбране Рашко Коњевић казао је да је припремљена свеобухватна информација, на коју је издвојио мишљење на комисији.

„Зато што се закључци које смо добили крупно разликују, доминантно на приједлог предсједника Јоковића, у односу на оно што је био приједлог Министарства финансија“, истакао је Коњевић.

Навео је и да у информацији нема неколико важних ствари, а међу њима је и да нема тога да се сумња и у кривотворење документа који је требало да послужи за плаћање овог износа.

„Вјерујем да је вагано у формулацијама, али садржина информације коју усвајамо указује да ниво закључака треба да буде адекватнији и пошаљемо поруку да имамо озбиљну сумњу да је претходна Влада радила активности које су имале одређену врсту основа сумња за кривична дјела која се гоне по службеној дужности“, поручио је Коњевић.

„Овдје се ради о куповини пута који води од Херцег Новог до Требиња за који Црна Гора треба да плати четири милиона еура, са ПДВ-ом је то много више. Куповина се десила исти дан кад почиње изборна шутња за локалне изборе у Херцег Новом… Схватио сам да је била расправа пред комисијом, нису планирана средства буџетом..да сте имали дилеме којим присуством да се иде…“, казао је Абазовић коментаришући расправу око информације о статусу Закључака Владе Црне Горе бр. 04-2406/2 од 27. априла 2022. године, а у вези са Закључцима Владе Црне Горе бр. 04-2302/2 од 6. маја 2021. године.

Абазовић је позвао тужилаштво да провјери све, мислећи на ту докумнетацију претходне владе.

„И овакви закључци су довољни да се искаже један став и да се поменута докумнетација прослиједи надлежним органима на даље утврђивање евентуалних грешака“, навео је Абазовић.

Подијели...
Извор
АДРИА ТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!