Требиње

Ујела га три стршљена, спасили га храбра супруга и хитна помоћ

Требињац Божо Буквић (75) остаће засигурно у аналима овога града упамћен као медицински феномен којег су ујела три стршљена и након свега је остао жив, како тврди, само захваљујући служби хитне медицинске помоћи.

“Немамо ријечи којим бисмо описали брзину реаговања и пожртвованост др Милијане Зубац и њене екипе – Сњежане Кривоглав, Бора Настића и Слободана Бајчетића који су муњевито одреаговали и спасили ми супруга“, каже Буквићева супруга.

Све се догађало у селу Тули удаљеном десетак километара од Требиња када су Божа, који је иначе алергичан и на уједе пчела и оса, ујела чак три стршљена, што је отров који тешко савлада и млад организам, али је за десетак минута вожње његове супруге до Болнице Требиње било довољно да га одржи у животу, а медицинаска екипа га потпуно врати у живот.

“Нисам неки искусан возач, па ни сама не знам како сам супруга након уједа сјела у ауто и повезла до града, а када се на пола пута више није одазивао, била сам се баш уплашила и позвала Хитну помоћ, али, у брзини смо се мимоишли, па сам ја, онако успаничена, иако смо већ били на улазу у град, позвала неког младића на бензинској пумпи, чини ми се да се презива Лончар, и он ми је супруга превезао до болнице, гдје нас је чекала медицинска екипа, будући да смо били у контакту и спасила ми мужа”, каже госпођа Буквић.

Све се, додаје, дешавало као на филмовима и до данас је мислила да је то само филмска трака, али се захваљујући требињским здравственим радницима увјерила да је муњевито дјеловање стварност и да је само захваљујући њима њен супруг жив.

“Ја им могу само упутити једно топло, људско хвала, и на пожртвованости, али и на људскости са којом су примили и спасили мога мужа. Ова екипа је, осим способности у својој струци, доказала и то да су Требињци заиста добри и честити људи”, каже на крају она.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!