Требиње

Електропривреда Српске и Град Требиње праве пословну зграду (ВИДЕО)

Мјешовити Холдинг “Електропривреда Републике Српске” и Град Требиње изградиће нову пословну зграду у самом центру града Требиња, у Немањиној улици, потврдио је то за медије Лука Петровић, генерални директор Електропривреде Републике Српске.

Нагласио је, да ће се нови пословни објекат изградити на земљишту које је у власништву Града Требиња, а на коме се сада налази руинирана зграда из времена Аустрогарске и на којој нису могући значајнији грађевински захвати.

“Стару зграду, које је у веома лошем стању, замијениће објекат који треба да задовољи све потребе МХ “Електропривреда Републике Српске” и Града Требиња. Мјешовити Холдинг ће ту смјестити дио својих служби, а Град Требиње ће у новом објекту смјестити дијелове својих организационих јединица које се сада налазе у чак четири објекта”, навео је Лука Петровић.

Град Требиње обезбиједио је локацију, а МХ “Електропривреда Републике Српске” је за изградњу овог објекта обезбиједила око 9,2 милиона КМ.

“Радови треба да почну већ током октобра мјесеца. Нови објекат објединиће градске услуге које су до сада биле смјештене у два објекта, код зелене пијаце и у овом објекту у Немањиној улици, а у исто вријеме и Мјешовити Холдинг “Електропривреда Републике Српске” ће своје одређене службе смјестити у нову зграду. Радници ће имати адекватне услове за рад, а грађанима ће се омогућити квалитетнија услуга”, нагласио је Лука Петровић.

Према усаглашеном споразуму, Граду Требињу припашће исти број квадрата нове зграде, колико посједује садашњи објекат, а то је око 1.200 м2, док ће остатак припасти Електропривреди Српске, што је око 2.500 метара квадратних пословног простора.

МХ “Електропривреда Републике Српске” је из добити за прошлу годину обезбиједила и 2,5 милиона КМ за изградњу спортског комплекса у Требињу, а новац ће у наредних неколико дана бити дозначен на рачун Града Требиња. Ово је још једна у низу инвестиција коју електроенергетски сектор реализује на подручју Требиња. Не треба заборавити да је ХЕТ са око 13. милиона КМ финансирао изградњу новог мултифункционалног затвореног базена, као и уређење Мале поточине и изградњу новог резервоара “Око”.

Подијели...
Извор
ЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!