Требиње

У Требињу ухапшен помоћник командира Јединице Граничне полиције. Замјеник директора СИПЕ у бјекству

Помоћник командира Јединице Граничне полиције Требиње Благоје Миловић и држављанин БиХ и Хрватске Ивица Баго ухапшени су због сумње на организовани криминал и друга кривична дјела, док је замјеник директора СИПА Зоран Галић побјегао у Хрватску, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Миловић и Баго ухапшени су јуче по наредби Тужилаштва БиХ због кривичних дјела организовани криминал, недопуштен промет акцизних производа, злоупотреба положаја или овлаштења и других, а истрагом је обухваћен и Галић због примања дара и злоупотребе положаја у периоду док је био директор Граничне полиције БиХ.

Такође, постоје основи сумње да је за сада непознато лице из наведених институција укључених у истрагу Галић доставило информацију о истрази и планираним мјерама и радњама против њега, чиме би починило кривично дјело повреда тајности поступка, напомиње се у саопштењу.

Из Тужилаштва БиХ додају да ће заједно са домаћим институцијама и међународним партнерима спровести истрагу како би идентификовали и у складу са законом процесуирали наведено лице.

– Осумњичени Галић је, након добијених информација, јуче у поподневним часовима илегално прешао границу БиХ и побјегао у Хрватску гдје се и сада налази – наглашавају из Тужилаштва.

Из Тужилаштва истичу да истрагу проводе заједно са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а у хапшења је укључена и Агенција за истраге и заштиту БиХ.

Истрага у овом предмету корупције високог нивоа се наставља даље, а спроводи се уз директну подршку ЕВРОПОЛ-а.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!