Хроника

УЖАСНО! Донијели мртвачки сандук испред Скупштине. Подржали их Тривић и Вукановић

У организацији Рестарта пред Народну скупштину РС дошли су демонстранти који протестују против закона о страним агентима који ће се данас наћи на дневном реду парламента.

Демонстранти су донијели мртвачки сандук који треба да симболизује “смрт демократије” у Републици Српској.

На молбу скупштинског обезбјеђења демонстранти су се помјерили преко пута скупштине гдје ће бити одржан протест.

На почеку протеста одржано је “опијело за демократију” и “сахрана”, а демонстранти су поручили да је власт Републике Српске криминализацијом клевете и законом о страним агентима “убила демократију”.

Стефан Благић, из Рестарта је рекао да ће овај закон бити проблем и за вјерске организације.

“Шта ће Српска православна црква ако добије новац за изградњу цркве од Србије? Да ли ћемо ми вјерници СПЦ бити страни агенти? Шта са хуманитарним организацијама, спортским клубовима или медијима који се финансирају од Google огласа”, рекао је Благић.

Демонстранте су пред зградом парламента подржали посланици Листе за правду и ред Небојше Вукановића и Јелена Тривић, предсједница Народног фронта.

Након импровизоване прес конференције преко пута парламента дошли су припадници Мининистарства унутрашњих послова и идентификовали организаторе скупа за који су рекли да је ненајављен. Објаснили су да скуп нису спријечили, али да су морали провјерити шта се дешава испред заштићеног објекта.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!