Друштво

Прошле године у источној Херцеговини стационарни радари регистровали чак 35.441 прекршај. Ево колико их је било у Билећи

Полицијска управа Требиње забиљежила је у 2023. години стационарним радарским системима на подручју источне Херцеговине 35.441 прекршај, рекао је начелник Сектора полиције ове управе Миодраг Јанковић.

Према његовим ријечима, највише прекршаја било је на Тврдошком путу у Љубињу – 9.083 прекршаја, Никшићком путу у Требињу 6.144, требињском Гељевом мосту 4.141 прекршај, у Улици српске војске у Билећи 3.187 прекршаја, Улици Рада Радовића у Невесињу 2.979 прекршаја, у мјесту Црноглав у Гацку 936 прекршаја и 8.971 прекршај у мјесту Преворац у Берковићима.

Јанковић је на конференцији за новинаре на којој су представљени резултати рада Управе за април истакао да су у првом кварталу стационарним радаром забиљежена 4.694 прекршаја.

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета оцијенио је стање безбједности задовољавајућим у априлу, с обзиром на то да је број нарушавања јавног реда и мира био на истом нивоу као у овом периоду прошле године, а није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.

Он је навео да почиње туристичка сезона и матурске свечаности, а у Требињу се гради и кружни ток који усложњава ситуацију у саобраћају за туристе, те упутио апел грађанима да поштују законске прописе и сигнализацију у саобраћају.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Требиње Миодраг Јанковић рекао је да се у априлу догодила 31 саобраћајна незгода, што је више за пет у односу на исти мјесец претходне године.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Љубомир Супић рекао је да је у априлу забиљежено 14 кривичних дјела, што је мање за 36,4 одсто у односу на упоредни период.

“Коефицијент укупне расвијетљености износи 100 одсто”, рекао је Супић.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!