Друштво

Начелник Билеће се захвалио предсједнику Србије Вучићу на помоћи. Ево колико још плата дугују

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу за новчану помоћ Србије од 500.000 евра, која је била значајна за санацију буџета ове општине.

“Од тога ми смо исплатили све заостале плате из 2023. године за људе који не туже општину за плате у износу од око 210.000 КМ, измирили смо порезе и доприносе закључно са трећим мјесецом ове године за све запослене у износу од 360.000 КМ, добављачима 110.000 КМ за дугове”, изјавио је Срни Вујовић.

Он је додао да су за грантове уплатили око 30.000 КМ, субвенције од 160.000 КМ и за социјална давања око 100.000 КМ.

Вујовић је рекао да се финансијска ситуација у општини поправља, те да су запослени који тужбом према општини наплаћују плату, примили посљедњу плату за март, а они који не туже општину још нису примили за јануар.

“За три и по године смањили смо број извршилаца за око 100. Ту нам је Влада Републике Српске помогла са два милиона КМ за стимулативне отпремнине”, рекао је Вујовић.

Он је рекао да се у наредном период види излазак из финансијске кризе општине, те да се нада бољим данима за Билећу.

Предсједник Србије Александар Вучић приликом посјете општини Билећа прошлог мјесеца обећао је финансијску помоћ од 500.000 евра општини.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!