МостарТребињеФоча

Претреси и хапшења у Требињу, Мостару, Читлуку и Фочи због кладионичарских превара. Осумњичена и трудница

Припадници Полицијске управе Требиње и Јединице за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске извели су јуче акцију у којој су ухапсили Б.Х., М.З., И.Ћ., С.Б., Н.Ш. и М.М., а који се доводе у везу са кладионичарским преварама, пишу Независне новине.

“Б.Х. из Мостара и М.З. из Требиња се сумњиче да су за себе или друга лица прибављали противправну корист приказивањем лажних чињеница путем друштвених мрежа, а у вези са резултатима спортских утакмица и упућивањем пријетњи”, наводе из Полицијске управе Требиње.

На тај начин су, како их терете, доводили у заблуду кладионичаре да им више пута уплате бон на њихова имена или на имена С.П., И.Ћ., С.Б., Н.Ш. и М.М.

Б.Х. и М.З. се сумњиче за превару, изнуду и прање новца, С.П., И.Ћ., С.Б., Н.Ш. и М.М. за прање новца.

Полицајци су претресали више локација: двије у Требињу, те по једну у Чапљини, Читлуку, Мостару и Фочи.

“Одузели су 11 мобилних телефона, лаптоп, таблет, више СИМ картица, двије меморијске кртице, четири банковне картице и друге предмете који ће послужити као доказ у истрази. У акцији су учествовали и припадници и Полицијске управе Фоча и МУП-а ХНК”, кажу из требињске полиције.

Седам особа осумњичено је за кладионичарске преваре, а само једну особу су оштетили за 40.000 КМ, сазнаје АТВ.

Од седам осумњичених њих шест је ухапшено, док је седма особа трудница, која због тог стања није лишена слободе, преноси АТВ.

Они су осумњичени за прање новца, а начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета потврдио је да је акцијом обухваћено 7 особа.

“До сада је истрага утврдила да се ради о количини од преко 40.000 конвертибилних марака, с тим да активности нису завршене”, рекао је Лакета и објаснио на који начин су осумњичени варали људе.

“Путем друштвених мрежа су слали одређене лажне Икс бонове које су други под пријетњом уплаћивали и на тај начин прибављали одређену противправну имовинску корист, а користећи пријетњу као начин да то ураде”, рекао је Лакета и напоменуо да су преваре вршене у посљедња три мјесеца.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕАТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!