Друштво

Од јуче званично нижа цијена роминга између ЕУ и западног Балкана

Смањење цијене роминга између ЕУ и западног Балкана, потписано на Самиту ЕУ у Тирани претходне године, званично је ступило на снагу.

Мања цијена роминга званично је ступила на снагу јуче, а тиме ће се направити искорак ка регионалној сарадњи и приступачној мобилној комуникацији, саопштено је из Савјета за регионалну сарадњу.

Према томе, горња граница цијена за један гигабајт података у ромингу у оквиру посебних понуда и пакета, у складу са Декларацијом о ромингу, не би требала прелазити 18 евра, док ће у неким посебним понудама и пакетима ићи и до 1,6 евра по гигабајту података.

– Три оператера са западног Балкана, осим цијена у оквиру пакета, снизила су чак и редовне цијене услуга допуне – наведено је у саопштењу.

Секретар РЦЦ-а Мајлинда Брегу рекла је да успјех Декларације о ромингу између ЕУ и западног Балкана свједочи о снази регионалне сарадње, која мијења комуникацију на боље, упркос суочавању са сложеним изазовима.

Ова декларација усмјерена је на значајно смањење накнада за промет података у ромингу између ЕУ и западног Балкана, а циљ је да се до 2028. године цијена роминга приближи домаћим цијенама.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!