Фоча

Љекар и медицинска сестра из Фоче тврде да нису примили мито да би породили жену

Специјалиста гинекологије и акушерства др Владимир Чанчар и медицинска сестра Гордана Соколовић из Универзитетске болнице Фоча у бањалучком Окружном суду негирали су кривицу за примање мита.

Оптужница их терети да су 18. августа 2022. године узели 500 КМ мита од Данијела Весића како би његову супругу Јовану породили царским резом. Чанчара терете да је примио 400 КМ, а медицинску сестру Соколовић да је примила 100 КМ мита.

Сутрадан ујутру, 19. августа Јована Весић је родила дјевојчицу Ј.В. која је, након порођаја, пала на под медицинском особљу.

Беба је задобила повреде главе, односно обострано фрактура лобање и хематом. Указана јој је помоћ, али се њено здравствено стање убрзо погоршало због чега је упућена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје је хитно оперисана.

Иначе, умјесто Соколовић на порођају Јоване Весић је била друга медицинска сестра, Биљана Кулић.

Против ње и Чанчара, те специјалисте педијатрије др Владимира Турунташа истрагу води Окружно јавно тужиаштво у Требињу због сумње да су починили кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи.

Весић је оптужем за давање мита и он је раније негирао кривицу

У оптужници против Чанчара и Соколовић наводи се да су обоје покушали да врате новац.

-Док је неколико чланова породице било у посјети код Јоване, у болничку собу је дошао др Чанчар. Оцу је рекао “мени паре не значе ништа”, а онда је извадио 400 КМ и пред више чланова породице их поцијепао и бацио на кревет на којем је Јована лежала. Данијел му је рекао да му “не узнемирава жену” и да узме новац. Чанчар је то и учинио и изашао из собе – наводи се, између осталог, у оптужници.

Новац је покушала да врати и медицинска сестра Гордана Соколовић, о чему постоји и видео снимак који су чланови породице Весић забиљежили мобилним телефоном.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!