Хроника

Преминула Боса Салатић из Билеће (103), најстарија Српкиња у Српској

Боса (Матова) Салатић (103), поријеклом из фамилије Уљаревића, најстарија Српкиња у Републици Српској, преминула је јуче у породичној кући у Баљацима, надомак Билеће.

Мада је била увелико у другом вијеку живота, бака Боса је до посљедњег дана била, не само покретна, већ и бистрог ума, пуна љубави и пажње за све који су јој долазили или се телефоном јављали, пише Семберија инфо.

Нема куће, у крају, која не памти благодети, топлину и лијепе ријечи и њеног рано преминулог супруга Мате. Таква су им сва дјеца, као и бројна унучад и праунучад. Мјештани и родбина кажу да ником није била на терету ни трена ни у овим годинама.

– Добре, позитивне мисли, љубав према ближњим својима и свим добрим људима, чињене добрих дијела, вриједан рад и труд, радовање и туђем успјеху, не само свом – био је “рецепт” баке Босе за дуг живот, уз максималну умјереност у свему и стрпљење, што је за живота свједочила.

Старост јој је посебно уљепшао син, професор др Милосав Миша Салатић, некадашњи угледни љекар, кардиолог и универзитетски запосленик у Тузли, а потом скоро три деценије љекар у Норвешкој и ШведскоЈ. Миша се у међувремену вратио из иностранства и наставио живот у Требињу. Сваки викенд проводио је са мајком на прадедовском огњишту.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!