Друштво

Билећки водовод пред колапсом

Након двадесетосатне обуставе водоснабдијевања билећки водовод сусрео се са четири нова квара на мрежи те дјелимично обуставио снабдијевање питком водом дијела града и то све током претходног викенда.

Директор водовода „Билећа“, Јанко Самарџић, изјавио је за СРНУ да је због учесталих кварова потребна хитна реконструкција билећког водоводног система како би ово предузеће могло да настави са уредним снабдијевањем грађана.

Самарџић је рекао да се кварови отклањају и да већина потрошача у Билећи сада има воду, али да дио потрошача може остати без воде због радова.

Он је појаснио да је водоводна мрежа у Билећи изузетно застарјела.

-Главни проблем је застрјелост система и потребна је комплетна реконструкција водоводне мреже или бар пумпних постројења и главних водова, за шта би требало неколико милиона КМ – навео је Самарџић.

Он је истакао да је посљедњи ремонт дијела билећког водоводног система урађен 1999. године.

Самарџић је апеловао на све надлежне институције да помогну реконструкцију билећког водовода, које је од стратешког и виталног значаја за Билећу јер се, како је истакао, не може гарантовати колико ће бити кварова убудуће.

Он је навео и да су губици воде на мрежи, због застарјелости, чак 75 одсто, као и мјесечни рачуни за струју који износе око 33.000 КМ.

Самарџић је истакао да су велики и дугови предузећа, наводећи да Пореској управи дугују 500.000 КМ, а Електропривреди Републике Српске 200.000 КМ, што им увелико отежава рад.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!