Политика

Ко би могао у Народни фронт Јелене Тривић

Предсједник Одбора за здравство СДС Слободан Станић и предсједник Градског одбора ПДП у Требињу, Саша Борјан, прва су „звучнија“ имена која ће приступити Народном фронту Јелене Тривић, сазнаје Српскаинфо.

Како за наш портал откривају одлично обавијештени извори, осим Станића и Борјана, чије би приступање новој политичкој партији требало да буде озваничено веома брзо, странци Јелене Тривић прикључиће се још неки садашњи и бивши функционери СДС и ПДП.

Такође, према тврдњама наших извора, није искључено ни то да се Народном фронту придруже и појединци из редова владајућих партија.

– Што се тиче ПДП, гдје Јелена Тривић и даље формално обавља функцију потпредсједника, ниједан члан Предсједништва странке нити било који посланик у актуелном сазиву Народне скупштине не намјерава да напусти ПДП и пређе у Народни фронт. Што се тиче одборника и неких нижих страначких функционера, није искључено да ће појединци приступити новој странци – тврде за Српскаинфо саговорници из врха ПДП који су инсистирали на анонимности.

Између осталог, тако сазнајемо да је на излазним вратима из ПДП предсједник ГрО Требиње и одборник у скупштини тог града, Саша Борјан, који би, како сазнајемо, већ данас или сутра требало да званично објави да напушта ПДП и прелази у Народни фронт.

Близу изласка из ПДП је, како сазнајемо, и одборник те странке у Скупштини града Бањалука Немања Кондић, а иако се у јавности спекулисало да би у странку Јелене Тривић могао да пређе још један бањалучки одборник ПДП, Милко Грмуша, он је за Српскаинфо то демантовао.

– Фокусиран сам на рад у градској Скупштини и заиста нисам размишљао да правим било какве нове ангажмане – каже Грмуша.

Извори Српскаинфо тврде како је вјероватније да ће много више незадовољника Тривићева наћи у СДС него у ПДП, те да је, како кажу, врло могуће да ће више нових чланова Народног фронта бити из СДС него из ПДП.

– Чињеница је да је реторика и политика Јелене Тривић одувијек много више „пристајала“ уз СДС, тако да из те странке треба очекивати више „пребјега“ у Народни фронт него из партије у којој се Тривићева политички афирмисала – тврде наши саговорници.

Иначе, што се тиче СДС, из врха те партије, такође незванично али „провјерено“, откривају нам да би некадашњи министар здравља и социјалне заштите РС те актуелни предсједник Одбора за здравство СДС, Слободан Станић, ових дана требало да званично објави да прелази у Народни фронт.

– Осим Станића помињу се још неки бивши и садашњи страначки функционери, али је то још у домену спекулација – кажу наши саговорници.

Комуниколог Младен Бубоњић оцјењује да ће Народни фронт Јелене Тривић привући незадовољне „на свим странама политичког спектра“.

– Првенствено из опозиције, али постоје информације да би ту могли да дођу и незадовољни појединци из власти, прије свега из СНСД. Што се тиче опозиције, можемо очекивати да ће Јелени Тривић прићи оне структуре које су јој биле блиске и у ПДП, односно у вријеме кад је била кандидат за предсједника Српске и док је водила кампању. У Народном фронту треба очекивати и људе из СДС, поготово оне који су разочарани политиком те странке и који у Тривићевој виде нову политичку снагу уз коју би се могли остварити њихови политички циљеви – сматра Бубоњић.

МИСТЕРИЈА “НЕСТАЛОГ” РАДОВИЋА

Упадљиво одсуство из јавности и политичког живота замјеника предсједника СДС, Милана Радовића, покренуло је бројне приче о томе како се Радовић, наводно, спрема да поново „промијени дрес“ и пређе у нову странку, коју формира Јелена Тривић.

– Људима из врха СДС Радовић је своје одсуство из јавности правдао „неодложним пословима“ у Србији, те да ће се, наводно, поново „активирати“ кад то заврши. Углавном, многима у странци је његово понашање врло проблематично – откривају наши извори.

Коментар о овоме покушали смо добити и од Милана Радовића, али се он није јављао на наше телефонске позиве.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО/БОРИС КНЕЖЕВИЋ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!