Требиње

Мађарима одобрено преузимање власништва над Соларном електраном Требиње 1

Мађарска компанија „Lugos Renewables” преузет ће власништво над Соларном електраном Требиње 1, након што је Конкуренцијско вијеће БиХ одобрило ову аквизицију, извјештава Бизнис Инфо портал.

Пријава концентрације поднесена је још почетком прошле године од стране привредних субјеката Мјешовити Холдинг Електропривреда Републике Српске, Матично предузеће а.д. Требиње, и „Lugos Renewables Karlatolt Felelossegu Tarsasag“ Република Мађарска.

Пријавом мађарска компанија стиче већински удио у основном капиталу привредног субјекта Соларна фотонапонска електрана Требиње 1.

Конкуренцијско вијеће је крајем прошле године одобрило ову аквизицију, а одлука је обављена данас у Службеном гласнику БиХ.

Како смо већ писали, ова соларна електрана која би требало да се гради у околини Требиња вриједна је више од 50 милиона еура и бит ће највећа у БиХ.

У Рјешењу Конкуренцијског вијећа се наводи да ће Мађари имати заједничко власништво над овом електраном са ЕП РС, али се не наводе проценти.

Иштван Халаш, генерални директор компаније, недавно је рекао да је компанија с Електропривредом Републике Српске потписала споразум о тајности што се тиче одређених детаља уговора.

Но, медији су раније писали да ће Мађари бити власници 70 посто удјела у предузећу “Соларна електрана Требиње 1”, као и концесије, која је првобитно додијељена “Електропривреди РС-а”.

Подијели...
Извор
БИЗНИС ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!