Друштво

Нови пројекат Организације Срби за Србе: Помоћ породици Братић код Билеће

Хуманитарна организација Срби за Србе организује нову помоћ, а ради се о изградњи нове куће, те опремања исте намјештајем и техником. Вриједност помоћи износила је 107.753 КМ, а упућује се породици Братић код Билеће.

Како наводе из ове организације, у акцију се укључио велики број грађана Билеће и Републике Српске.

Ова породица која живи на обронцима кршевитих херцеговачких брда, овај крај чине живим. Прекаљени у борби за живот у кршу, морали су да постану јаки као камењар који газе. Часни и праведни, госотљубиви и разговорни домаћини радо дочекају све испред својих старинских камених кућа, које већ деценијама одолијевају зубу времена.

До ове породице се долази стрмим макадамом. Пут је асфалтиран само једним дијелом. И дјеци је тешко ићи у школу која је километрима удаљена јер аутобус по њих долази само до краја асфалтираног дијела пута.

Породицу Братић чине отац отац Миро (35), мајка Ивана (32) те синови Видак (13), Томо (10), Радован (4) и кћерка Маја (8). Обоје су незапослени. Миро се бави шумом и сточарством. Имају 15 коза и три краве, и од тога живе. Једина примања им је дјечији доплатак од 160 КМ. Прије неколико година, Миро је купио плац у Билећи на којем је почео градити кућу. Његови даљи планови су више везани за боравак у граду, како би дјеца била ближе школи, а у Брестицама намјерава да се бави сточарством као што то и сада ради.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!