Друштво

Трајног рјешења за билећке комуналце нема ни на видику

Трајног рјешење проблема билећких комуналаца још нема, али ће бити формирана радна група која ће на томе радити систематски и постепено, закључено је на састанку билећких комуналаца и начелника општине Билећа са предсједницом Синдиката грађевинарства и стамбенокомуналне д‌јелатности Републике Српске Драганом Врабичић, која је боравила у овом граду.

И она се увјерила да комуналци, иако незадовољни својом ситуацијом, чисте град, како не би дошло до заразе или било којих нежељених посљедица, надајући се истовремено позитивном исходу.

„Рјешење за билећке комуналце не може бити тренутно и нешто што се може ријешити данас или сутра, већ је то нешто што се мора рјешавати системски и у шта се мора уложити много рада и труда, па смо због тога, у договору са начелником, јер, нажалост, није било никога од руководства предузећа, договорили да формирамо једну радну групу коју ће чинити начелник, надзорни одбор, директор предузећа, представници синдикалне организације и неко из финансијског сектора, како бисмо у року од 15 дана сјели сви заједно и разговарали о покушају превазилажења ове ситуације“, казала је Врабичићева, која уједно моли грађане Билеће да буду уз своје комунално предузеће, да и они покушају да помогну и то јединим могућим начином: да се повећа наплативост услуга.

Предсједник Синдикалне организације „Комуса“ Владимир Делић је, како каже, први пут задовољан састанком јер су, како објашњава, дате праве инструкције у ком смјеру да се иде.

„Сматрам да ће радна група која се буде формирала бити ефикасна и да ће адекватно сагледати проблеме ‘Комуса’, и када су у питању радници ‘Комуса’ и неисплаћених пет плата, те да је потребно да се све то у будућности системски рјешава један по један проблем“, каже он и додаје и да птице на грани знају колико им се дугује. 

Билећки начелник Веселин Вујовић, такође, очекује много од рада будуће радне групе, а у рјешавање проблема ће, како каже, покушати укључити и Комуналну полицију и Од‌јељење финансија, како би се нашло трајније рјешење које, како додаје, подразумијева и реорганизацију „Комуса“.

Директорица „Комуса“ Данијела Капор је, према начелниковим информацијама, на боловању, а радници наводно имају њену подршку.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!