Друштво

Могућа промјена тарифе за купце из категорије остале потрошње

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске упутила је допис дистрибутерима да одређеним купцима предоче могуће опције да преласком у прву тарифну групу, у којој се обрачунска снага утврђује мјерењем, постигну одређене уштеде.

Ово се прије свега може односити на канцеларије различитих удружења, вјерске објекте у сеоским подручјима, мале занатлије као што су обућари, кројачи и слично, саопштено је из Регулаторне комисије за енергетику.

Ријеч је о купцима из категорије остале потрошње којима се обрачунска снага не утврђује мјерењем, а имају изузетно малу или повремену потрошњу.

„Комисија је упутила допис операторима дистрибутивних система – дистрибутерима да у циљу смањења трошкова обрачунске снаге за купце и реалног планирања потребне снаге и енергије за електродистрибутивни систем предузму потребне активности које би купцима из категорије остале потрошње 2, 3, 6. и 7. тарифна група, којима се обрачунска снага не утврђује мјерењем, а имају изузетно малу или повремену потрошњу, предочили могуће опције да преласком у прву тарифну групу, у којој се обрачунска снага утврђује мјерењем, постигну одређене уштеде“, наведено је у саопштењу.

Комисија је позвала крајње купце да се обрате надлежном дистрибутеру за више информација.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!