Спорт

Тијана је као дијете одбила турске милионе. Први тренер најбоље одбојкашице свијета Зоран Видаковић поносан на своју ученицу

Човјек који је озбиљно увео Тијану Бошковић у свијет одбојке Зоран Видаковић није изненађен вијестима да је најбољој одбојкашици свијета њен клуб Езачибаши понудио уговор тежак 1,4 милиона евра по сезони.

Признаје да је мало необјективан када прича о Тијани, али подвлачи да је талентом, квалитетом, играма и понашањем заслужила сваки цент.

– Искрено, нисам до малоприје ни чуо за понуду. Пријатељ ми је послао па сам прочитао. Сјећам се када је била девети разред, Турци су јој нудили милионе како би прихватила њихово држављанство и играла за Турску. Цијела породица била је у Истанбулу тада, али су све одбили када су схватили да је за то потребно, да промијени име и још неке ствари. Отац Љупко и остали чланови породице то нису могли да прихвате. Ето сада су стигли и ти милиони о којима они и не размишљају. Скромна су и поштена породица, новац им није на првом мјесту. Да јесте, све би било другачије – нагласио је Видаковић за Српскаинфо.

Скромно признаје да није било превише тешко спознати њен таленат.

– Она је још као дјевојчица била толико доминантна да је било лако закључити да ће бити свјетска класа. Наравно, то никада са сигурношћу не можете да кажете, али ово дијете се родило са талентом, то јој је дао Бог као и све остало. Радна етика је невјероватна, понашање, одгој, ма све јој се посложило на понос свих нас. Неко као она рађа се једном у 100 година, а онда можете да замислите колико сам поносан ја и сви у Херцеговини што је баш наша – пуног срца прича Тијанин први учитељ.

Ријетке тренутке одмора најбоља одбојкашица планете радо проводи у својој Билећи, а колико је слава није промијенила свједоче и сљедеће ријечи:

– И она и сестра Дајана су нормална дјеца, са оцем сам им играо фудбал, знамо се деценијама. Одгојене су на најбољи могући начи, то су дјеца која се јаве сваком, или тата зове када дођу или оне шаљу поруку. Исто је и према осталој дјеци из генерације. Не бјежи од тога, увијек су ту. Изађу, прошетају, не гледају ништа са висине – закључио је Видаковић уз констатацију да ће нас његова љубимица још много пута обрадовати и да ће још пуно дати одбојци.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!