Друштво

Статистика забрињава: У Берковићима у току 2022. склопљена само два брака. Ево колико је у Билећи

У Требињу су у овој години склопљена 203 брака, што је више за десетак бракова у односу на прошлу годину, док су у општини Берковићи склопљена само два брака, речено је у овим матичним службама.

Из матичне службе општине Берковићи су рекли да је прошле године склопљено шест бракова у овој општини, напомињући да постоји пракса да се младенци одлучују да свадбено славље уприличе у Требињу, па се у том граду и вјенчавају и уписују у матичну књигу вјенчаних, због чега је дјелимично и број бракова мањи.

У Билећи и Невесињу ове године склопљено је 47 бракова, док је у прошлој години тај број био 50, односно 54, а у Љубињу ове године 14 парова је стало пред матичара, док је прошле године склопљено девет бракова.

Кад је ријеч о општини Гацко, ове године склопљена су 24 брака, док их је прошле године било 28.

У требињској болници ове године рођено је 217 дјеце, док је у невесињској болници укупно било 220 новорођенчади, од чега је 72 са пребивалиштем у Невесињу.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!