Друштво

Постигнут договор. Пречистач отпадних вода поново у функцији

Јавно предузеће “Пречистач отпадних вода” из Билеће почело је да ради у пуном капацитету послије десетодневног генералног штрајка и постигнут је договор да убудуће неће долазити до застоја у његовом раду да шира заједница не би имала било какве посљедице, изјавио је Срни директор предузећа Предраг Носовић.

“Ситуација је ријешена на задовољавајући начин и није било никаквих штетних посљедица за грађане Билеће и шире регије”, рекао је Носовић.

Он је додао да је седам од 22 радника тог предузећа одлучило да престане да штрајкује и да настави да ради, док су преостали радници још у штрајку због неисплаћених седам плата, али да су постигнути договори како ће убудуће радити да не би дошло до застоја и проблема.

Носовић је указао на значај тог предузећа за ширу заједницу, због чега је важно да им се исплате заостале плате, јер је угрожена њихова егсистенција и да добију подршку шире друштвене заједнице.

Начелник Одјељење за привреду, друштвене дјелатности и инспекцијске послове општине Билећа Огњен Капор рекао је Срни да је данас обавијештен да је “Пречистач отпадних вода” почео да ради, наводећи да су по закону били обавезни да и током штрајка обављају минимум послова.

Он је додао да је општинска инспекција јуче изашла на терен и наложила им да морају да раде на минимуму, али да су они данас одлучили да почну да раде у пуном капацитету.

Капор истакао да је микробиолошка исправност воде у билећком водоводу задовољавајућа и додао да на контролним тачкама обављају те провјере два пута мјесечно.

Он је додао да ће општина у наредном периоду дати све од себе да ријеши проблеме са исплатом заосталих плата. 

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!