Хроника

Ухапшен министар за људска права и избјеглице БиХ

Министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић (36) ухапшен је због сумње у злоупотребу положаја или овлашћења и више коруптивних дјела, саопштило је Тужилаштво БиХ.

– Тим кривичним дјелима је нанесена штета буџетским средствима БиХ, а остварена незаконита имовинска корист за осумњиченог и њему блиске и повезане особе- наведено је у саопштењу Тужилаштва.

Додаје се да је осумњичени Лучић под истрагом Тужилаштва БиХ.

– Упоредо са хапшењем, врше се претреси канцеларије  као и мјеста боравка осумњиченог, те других објеката, у циљу проналаска доказа о извршеним кривичним дјелима – наводи се у саопштењу.

Како истичу у Тужилаштву, истрагом су прикупљени докази да је осумњичени вршио грубе злоупотребе при трошењу средстава намјењених за репрезентацију, незаконито сервисирао возила код неовлашћених особа.

Осим тога Лучића терете да је злоупотријебио положај при запошљавању, као и низ других незаконитости које су обухваћене истрагом.

-Осумњичени ће у законском року у пратњи полицијских службеника Агенције за истрге и заштиту (СИПА), бити предат поступајућој тужитељки, која ће након испитивања осумњиченог, донијети одлуку о даљим активностима- стоји у саопштењу.

Тужиоци и  истражиоци Тужилаштва БиХ, координишу активности полицијских органа и одређују даље истражне активности које ће  биди предузете.

Министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић ухапшен је јутрос на подручју Источног Сарајева.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!