Вријеме

Упозорење на олујни вјетар и обилније падавине током викенда

Током викенда се очекује нестабилно вријеме, уз обилније падавине, јак, понегдје и олујни вјетар.

Усуботу увече и у ноћи ка недјељи очекује се нагло захлађење и киша ће у брдско-планинским предјелима прећи у снијег. Највише падавина се очекује у Херцеговини: од 100 до 120 mm кише и на западу од 50 до 80 mm. Због обилнијих падавина у кратком временском периоду могућ је пораст бујичних водотока – наведено је у саопштењу из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Додају да се у петак 18. новембра у Херцеговини и на западу очекује од 20 до 40 mm кише, на истоку мања количина падавина.

Удари вјетра у Херцеговини и у вишим предјелима Крајине од 40 до 70 km/h.

Увече и током ноћи киша престаје.

У суботу 19. новембра прогнозирају нове јаче падавине прво у Херцеговини, а током дана јака киша у свим предјелима.

– Очекује се 20 до 40 mm кише, у Херцеговини од 40 до 60 mm кише, локално и преко 80 mm кише. У суботу увече и у ноћи ка недјељи очекује се нагло захлађење и киша ће у брдско-планинским предјелима прећи у снијег. У Херцеговини ће бити и вјетровито уз ударе вјетра преко 70 km/h – наведено је у метеоролошком билтену.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!