Хроника

Вјеровали или не: Возио са 5,5 g/kg алкохола

Неколицини досадашњих рекордера по пијанству, придружио се и један возач којег је полиција зауставила у Приједору, а код којег је утврдила 5,5 г/кг алкохола у организму.

Он је, како је потврђено „Независним новинама“, ухапшен, те му је уручен прекршајни налог односно казна од 400 КМ, те забрана управљања возилом у трајању од два мјесеца и два казнена бода.

Наиме, на подручју Полицијске управе Приједор је у дане викенда реализована регионална акција у саобраћају, са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

„Током трајања акције контролисана су 683 учесника у саобраћају, а кажњено их је 117. Из саобраћаја су искључена 92 возача због управљања возилом под дејством алкохола. Поред тога, из саобраћаја су искључена и два возача која су одбила алкотестирање, као и  један возач који је одбио да се подвргне дрога тесту“, навели су из Полицијске управе Приједор.

Ухапшено је 14 возача од којих 12 због алкохола у организму у количини већој од 1,5 г/кг и два због одбијања алкотеста.

„Полицијска управа Приједор апелује на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно на возаче возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци“, навели су из Полицијске управе Приједор.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!