Избори 2022НевесињеПолитика

Куљић: Српском народу је доста свађе, превирања и подметања, српском народу треба мир, стабилност и економски развој

Носилац листе коалиције Социјалистичка партија Петар Ђокић- НДП-СНП за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице 9 Огњен Куљић рекао је синоћ на трибини да се Невесиње опредијелило да подржи Социјалистичку партију и њихове идеје, програм и визију развоја Републике Српске.

Куљић је на трибини која је одржана пред пуном спортском двораном „Невесињка“ поручио да народ препознаје рад и напоре социјалиста и да су сигурни у подршку на изборима.

„Морамо се окренути човјеку, привредном и економском развоју Републике Српске, а социјалисти кроз своје дјеловање у институцијама Српске то и чине. Оно што се тренутно дешава на подручју Невесиња јесу капиталне инвестиције које дају наду у боље сутра за грађане Невесиња, Херцеговине и Републике Српске. Само на простору Невесиња имамо преко милијарду уговорених инвестиција које се односе прије свега на енергетски сектор и сигурно ћемо се залагати да се ти пројекти реализују и у пуном капацитету заживе на подручју Невесиња“, рекао је Куљић.

Куљић понавља да су сигурни у један мандат из ИЗ 9 у Народној скупштини, али да им је циљ и да имају представника у Парламентарној скупштини БиХ јер сматрају да „нико боље не може на томе мјесту бранити интересе Републике Српске од социјалиста“.

„Наша пуна подршка иде кандидату за предсједника Републике Српске Милораду Додику и кандидаткињи за српског члана Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић“, поручо је Куљић.

Куљић је рекао да социјалисти изборе очекују чиста срца и свијетла образа.

„Не желимо своје политичке поене да скупљамо на блаћењу других јер то не носи ништа добро. Српском народу је доста свађе и превирања. Српском народу је доста подметања. Српском народу треба политика мира и стабилности. Српском народу треба политика привредног и економског развоја. Српском народу треба политика коју заступа СП и за коју ћу се ја борити као будући народни посланик“, поручио је Куљић што су Невесињци громогласно подржали.

Куљић каже да је све што су раније причали или реализовано или у фази реализације.

ФОТО:Топ Портал

„И ова спортска дворана, Дом културе, образовни објекти, спортски објекти, школе, вртићи, музичка школа, саобраћајна инфраструктура, водовод, пречистач Алаговац. Све су то пројекти који су били у програму СП-а и које смо реализовали у претходном периоду“, рекао је Куљић захваливши се предсједнику Србије Александру Вучићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику који су упутили у Невесиње помоћ од 3 милиона евра и који се користе кроз бројне пројекте које је коалиција у Невесињу изабрала.

Куљић каже да је веома важно да се спомене енергетски сектор на чијем челу је предсједник СП-а Петар Ђокић.

„Данас само видите колико је важно бити енергетски независан. Данас је мегават сат електричне енергије на тржишту од 650 евра, а у зимском периоду преко 1000 евра. Данас ми не да зависимо од тога већ спремамо нове киловат сате које можемо да извеземо, а само на подручју општине Невесиње у току су инвестиције преко једне милијарде марака прије свега захваљујући Ђокићу и одговорном односу у сектору енергетике који имамо“, рекао је Куљић.

Рекао је да је важно да је Хидроелектрана Дабар са комплетним Горњим хоризонтима вриједности преко 550 милиона марака и да се реализује поред бројних опструкција.

„Оно око чега нема компромиса и око чега морао имати комплетни политички консензус на локалном нивоу јесте да сједиште Горњих хоризоната мора бити у Невесињу јер у Невесињу припада највећа територија коју плави“, рекао је Куљић и додао да је ту и Вјетропарк Гребак који је био оспораван.

„Предсједник Ђокић је поред свега препознао важност овога пројекта и шта то значи за Невесиње. Вриједност пројекта је 180 милиона и инсталисане снаге 66 мегавата. Ту је соларни парк гдје се већ чисти терен. Сви ти пројекти са собом носе бенефите а највећи бенефит ће имати Невесиње зависмо од производње електричне енергије имаће добит кроз концесију и  концесиону ренту до 2 милиона марака. Оно за што ћемо се залагати је да све једна марка од тога иде за отварање нових радних мјеста јер сматрамо да је то једини гарант опстанка становништва на овим просторима“, поручио је Куљић.

Позвао је Невесињце да дају подршку социјалистима на свим нивоима власти и да подрже Додика и Цвијановић јер је то једина исправна одлука.

Подршку кандидатима дао је предсједник СП-а Петар Ђокић рекавши да су већ сада сигурни да су надмашили очекивања са почетка кампање, да имају сигуран један мандат, а можда и више.

„Најважније је да је Социјалистичка партија привржена Невесињу и да смо у претходним годинама марљиво радили и са руководством и као Влада и ја лично да помогнемо развоју овога краја. Поносан сам на чињеницу да у Херцеговину и Невесињу развијамо велике енергетске пројекте“, рекао је Ђокић и додао д су у Невесињу актуелни инвестицијски пројекти огромне вриједности.

„Само од тих пројеката ће општина Невесиње када се они заврше, а могу се завршити у наредних пет година, имати приходе директно у буџет од концесионих накнада преко 8 милиона марак. То ће бити  изванредан подстрек развоју општине и да ће бити најбоље искориштено.

Ђокић каже да желе подстицати и друге сегменте живота у цијелој РС, градити и развијати Српску.

„Претходних година смо били томе јако посвећени као партија са одговорном и умјереном политиком и сматрам да смо тиме допринијели стабилности Српске и јачању њених институција и  њеној заштити и то ћемо чинити и у наредном периоду“, каже Ђокић.

Ђокић каже да очекују подршку грађана да би наставили градити Републику Српску и да она буде боља.

Ђокић каже да је претходних година много радио на ономе што је прије неколико година обећао у Невесињу.

„У Херцеговини постоји нешто што је предност овога простора. Има доста сунца и доста воде и вјетра. То је оно што је потребно искористити да се покрене нова промјена. Зато смо радили на томе да добијено Вјетроелектрану Гребак који ће Невесињу дати нову форму и важност и који ће вама значити“, рекао је Ђокић.

Каже да су настављени радови на Хидроелектрани Дабар и да ће и то бити завршено у наредних пет година. Почели су радови, каже и на вјетроелектрани у Невесињском пољу.

„Покренут је и пројект изградње нове соларне електране у Невесињу. То је нових милијарду марака инвестиције и то је 2 милијарде инвестиција. Невесиње ће бити препорођено. Постоји интерес и за даље, за још двије вјетроелектране. Вјерујем да ће и ти пројекти бити реализовани у наредних пет година“, рекао је Ђокић додајући да ће Невесиње бити са овим промијењено и да ће имати од концесија 8 милиона марака који ће се искористити најбоље.

Овај новац ће са собом вући нове инвестиције, каже Ђокић.

Поручио је да се неће прича о енергетском развоју свести само на Невесиње, већ да се иде и на Билећу, Гацко, Берковиће, Требиње.

Ђокић је поручио да ће се радити на свим сегментима живота и да су наредне године године развоја Српске, али и године када ће Српска градити нова пријатељства у свијету.

Кандидат Рајко Ћапин је говорио о историји СП-а и успјесима и привржености партије Српској те позвао грађане да гласају за кандидате са листе који су сви од реда поштени људи.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!