Друштво

Возачи опрез. Више саобраћајних незгода током протекле ноћи на херцеговачким путевима

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/коловози су мокри и клизави, а мјестимично је смањена видљивост у котлинама и у вишим предјелима због магле и ниске облачности, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току претходне ноћи забиљежено је више саобраћајних незгода на путевима у Источној Херцеговини а два аутомобила су чак завршила на крову.

Киша и неприлагођена брзина вожње узроковали су синоћ око 21:30 часова превртање аутомобила у мјесту Волујац код Требиња на магистралном путу Требиње-Дубровник.

Пола сата иза поноћи у мјесту Видиковац код Билеће на магистралном путу Требиње-Билећа једно возило слетјело је са пута те завршило на крову.

Од 7.00 до 17.00 часова биће извођени радови на изградњи пропуста на магистралном путу Бијељина-Шепак у зони Шепка, па ће се саобраћај одвијати једном траком.

Због санације магистралног пута Мостар-Невесиње сваким даном, осим недјеље, од 8.00 до 17.00 часова биће потпуно обустављен саобраћај у зони извођења радова /од Невесиња до ентитетске границе/, а алтернативни правци су Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

Режим саобраћаја измијењен је на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

До суботе, 1. октобра, је пробна употреба новоизграђене дионице ауто-пута на коридору “Пет це” између петљи Товира и Костајница, а путарина се не наплаћује.

Режим саобраћаје измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и на путу Челинац-Укрина због изградњи разводне мреже водовода, као и на регионалном путу Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим саобраћаја и у тунелу “Чељиговићи” на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу “Стамболчић” на магистралном правцу Пале-Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног правца Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/, као и на правцима граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова, те на дионици магистралног пута Брод-Горњи Клакар у мјесту Полој и Лијешће од 8.00 до 16.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима ентитетска граница Хргови/Блажевац-Лончари-ентитетска граница Лепница, ентитетска граница Цапарде-Каракај, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод.

У Федерацији БиХ на магистралном путу Тарчин-Брадина због санационих радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин-Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

На магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац, дионица Рипач-Дубовско, саобраћај ће данас због радова бити обустављен од 13.00 до 14.00 часова и од 16.00 до 17.00 часова, а алтернативни правац Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на магистралном путу Церик-Лончари, дионица Церик-пијаца “Аризона”, радним данима од 8.30 до 16.00 часова, а алтернативни правац је Церик-Брчко-Орашје.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕБилећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!