Забава

У част Новака Ђоковића Билећани насеље назвали његовим именом (ВИДЕО)

Новак Ђоковић више од петнаест година доминира на тениским теренима, Србе чини поносним и за то вријеме многима је постао као члан породице. Билећани су одавно познати као његови ватрени навијачи и још нису заборавили чувене прославе претходних титула, а стижу и нове. Овај пут, Херцеговци су отишли корак даље, па од јуче једно билећко насеље носи име Новака Ђоковића.

До јуче за мало билећко насеље скоро да нико није знао, а сада ће бити и те како познато јер носи име највећег свих времена.

На идеју о новом називу насеља нису дошле локалне власти, већ страствени навијач Боро Роган чија љубав према Ђоковићу нема границе.

– Имам један посебан ритуал – када пратим Ђоковића држим палчеве, кад сервира промијеним цаку. Жена ме стално критикује да немам кад ни да једем ни да радим и да само гледам Ђоковића – прича Роган. 

Одушевљени Рогановом реакцијом све комшије, такође велики фанови, с радошћу су прихватиле нови назив насеља. Ђоковићеве успјехе доживљавају као сопствене, а ово је, кажу, гест захвалности за сву срећу и понос које им Новак годинама пружа.

– Кад Новак игра, остављамо све радове и заједно гледамо меч – каже Ђуро Капор.

За Ђоковића се у Билећи навија и дословно до последњег даха. Кружи прича да је један од мјештана овог насеља, гледајући Ђоковића, од узбуђења добио срчани удар.

– Он је по ноћи гледао пренос, Ноле је губио и срце га је издало – додаје Капор.

Ђоковић ће, сасвим је сигурно, још дуго писати историју тениса, а како најављују мјештани и цијели град би, да се они питају, могао да се зове “Ђоковићево”.

– Не смијем ја од “градских отаца” да кажем да је то град Новака Ђоковића, али нек` буде тако за сада – кроз смијех прича Боро Роган.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!