Друштво

Због колапса балканског енергетског система ЕУ покреће детаљну истрагу

Комитет за системске операције Европске мреже оператора преносних система електричне енергије извршиће детаљну истрагу инцидента који се догодио на мрежи у југоисточном дијелу електроенергетског система континенталне Европе који је условио нестанак струје у већем дијелу Црне Горе, Албаније, БиХ и дјелимично Хрватске.

– ЕНТСО-Е тренутно прикупља све релевантне техничке податке о овом догађају од погођених ТСО-а и пружиће више информација што је прије могуће – наводи се у саопштењу.

Из ЕНТСО-Е наводе да ће, у складу са методологијом скале за класификацију инцидената, Комитет за системске операције ЕНТСО-Е извршити детаљну истрагу догађаја у наредним седмицама, уз подршку стручног панела.

Регионална хаварија догодила се у петак око 12 сати и 25 минута, а струју су након неколико сати добили сви делови четири државе региона.

У саопштењу ЕНТСО-Е наводи се да су погођени системи обновили напајање у својим мрежама у року од око два сата са циљем минимизирања утицаја поремећаја на потрошаче.

Подијели...
Извор
sputniknews.com

Један коментар

  1. Na ovoliko skupe mrežarine koje iznose i do tri puta cijene kw struje nije strašno što nisu u mogućnosti od nekoliko sati i prekida ustabiliti redovnu isporuku potrošačima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!