Друштво

Куљић: Прошле године остварена добит 212.450 КМ

Предузеће “Електро-Херцеговина” завршило је прошлу годину са оствареном добити од 212.450 KМ, изјавио је Срни вршилац дужности директора овог предузећа Огњен Kуљић.

Он је навео да је прошле године у одржавање и управљање електроенергетским објектима уложено 3.500.000 KМ.

Kуљић је напоменуо да је дјелатност дистрибутивног предузећа “Електро-Херцеговина” регулисана, што значи да приходе одобрава Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске на бази признатих расхода.

Он је рекао да у претходном тарифном поступку, који је у примјени од 1. јануара 2023. године, није признат довољан износ средстава за пословање предузећа.

“То значи да нам недостају средства за редовно пословање, али, ипак, рационалним и домаћинским приступом успијевамо да сервисирамо све обавезе у задовољавајућем временском периоду”, рекао је Kуљић.

Он је напоменуо да се зимски период користи за санацију мреже у евентуалним испадима и да нису имали већих кварова и испада с обзиром на благу зиму.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!