Хроника

Ухапшен Кинез који је побјегао из затвора у Требињу

Тенг Килеи, кинески држављанин који је побјегао из Окружног затвора у Требињу, лоциран је и ухапшен у Бору у Србији, ексклузивно сазнаје АТВ.

Kинез је лоциран на основу циљаних потрага Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске и оперативне сарадње са полицијама Србије и Црне Горе.

”Бјегунац је ухапшен и Виши суд у Зајечару му је одредио екстрадициони притвор”, наводи извор АТВ-а.

Тенг Килеи из затвора је побјегао 19. новембра 2023. године, након што су га посјетили мајка и отац. Побјегао је када се, током шетње, попео на једну од затворских зграда, те скочио са 12 метара висине. Након скока, чудом је остао неповријеђен и наставио је бијег и за њим је покренута опсежна потрага.

Килеи се у требињском затвору налазио од 5. септембра 2023. када му је Суд БиХ одредио привремени притвор након што је ухапшен по међународној потјерници коју је за њим расписао Интерпол Пекинг у циљу вођења кривичног поступка пред надлежним судом због сумње да је починио кривично дјело ”злочин уговорне преваре”.

По молби за изручење Бироа за истраживање привредног криминала Министарства јавне безбједности Народне Републике Кине Суд БиХ је 12. октобра 2022. донио рјешењем којим је Тенгу Килеију одређен екстрадициони притвор. По том рјешењу притвор је одређен до 3. марта 2024. године, односно до изручења или нове одлуке суда.

Због бјекства притвореника директор требињског затвора Зоран Миладиновић је поднио оставку на ту функцију.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!