Друштво

Ванредна инспекција безалкохолних пића у БиХ због хрватске Кока-Коле

Ванредне контроле одређених напитака, након Хрватске, кренуле су и у БиХ.

Након што се у Хрватској појавила информација о тровању неколико грађана усљед конзумације одређених напитака, а како преносе хрватски медији компанија Кока-Кола потврдила да је у једном, изолованом случају тровање повезано са стакленом флашицом Romerkuele Emoušn Bluberi Pomegranate 330 ml, Агенција за безбједност хране БиХ наложила је инспекцију.

Из Агенције за безбједност хране БиХ за Рапорт су казали да су у вези с овим случајем упознати путем медијских извјештаја, али да о томе немају званичних обавјештења.

Због мјера предострожности Агенција је наложила инспекцијски надзор у цијелој БиХ у вези с овим случајем.

“Агенција за безбједност хране БиХ за сада није обавијештена, нити из једног службеног извора информација, о дистрибуцији потенцијално опасног безалкохолног пића на тршиште у БиХ. Још увијек није на располагању званично очитовање надлежних органа Хрватске, у складу са сазнањима Агенције. Као мјеру предострожности, извршили смо обавјештавање надлежних инспекцијских органа, који директно надзиру субјекте у пословању с храном и врше одговарајуће провјере”, навели су из поменуте агенције.

Компанија “Coca-Cola HBC” Србија саопштила је да се вода која је повезана са случајем тровања у Хрватској не налази у портфолију те компаније на српском тржишту.

Након што су се друштвеним мрежама прошириле поруке у којима се упозоравају грађани Хрватске да не конзумирају сокове и воде које производи Кока-Кола, јер узрокују оштећење једњака и желуца, у Клиничко-болничком центру Ријека потврђен је случај тровања.

Случај су потврдили и из ријечке полиције.

Огласила се и хрватска Кока-Кола и потврдила да је један случај повезан са њиховим пићем Romerkuele у стакленој флашици од 330 милилитара.

Случај тровања водом из флашице у Хрватској није први, претходила су му још најмање два за која је јавност сазнала, пренијели су хрватски медији.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!