Вријеме

Издато ново упозорење: Стиже олујни вјетар. Удари ће бити и до 100 km/h

Републички хидрометеоролошки завод издао је за данас и сутра упозорење на олујни вјетар који ће имати ударе до 90, а на планинама и до 100 километара на час.

Јужни вјетар вечерас ће јачати на западу, а током ноћи у већини предјела. Током ноћи биће вјетровито уз олујни ветар на западу, до јутра у свим предјелима. Удари ће бити од 40 до 70 километара на час западу, навели су из Завода.

Вјетровито вријеме уз олујни вјетар у свим предјелима са ударима од 60 до 90 километара на час очекује се сутра ујутро и прије подне, а на планинама понегдје и 100 километара на сат.

-Средином дана вјетар ће постепено слабити на сјеверу, а до вечери ће ослабити у свим предјелима. У недјељу ће почети киша, прво на западу и југу, а током јутра и пријеподнева ће јачати и постепено ће се премјештати од запада ка сјеверу и истоку. Биће и пролазно јачих пљускова са грмљавином – наведено је у саопштењу.

Обилније падавине очекују се на југу, од 30 до 70 литара кише по метру квадратном.

-Јака киша у кратком периоду може изазвати појаву убзраних поплава и проблеме са оборинским водама у Херцеговини. Због обилнијих падавина у Хрватској и Словенији очекује се пораст водостаја реке Саве – истакли су из Републичког хидрометеоролошког завода.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!