Друштво

Завршне припреме за наплату паркинга у Билећи

У току су посљедње припреме за увођење наплате паркинга у нашој општини.

Цијели посао обавља се у сарадњи са општинском Борачком организацијом и предузећем “Патриот“ д.о.о., који врше оцртавања паркинг мјеста.

Раније су из општине Билећа најавили да ће бити дефинисана прва и друга зона наплате паркинга, с тим да ће корисници у првој зони 90 минута паркинга плаћати 1,00 КМ, док ће у другој зони час паркирања коштати 0,5 КМ.

-Мјесечна карта за све зоне коштаће 30 КМ, а у првој фази корисницима паркинг услуга биће на располагању око 200 паркинг мјеста која ће бити наплаћивана СМС порукама и куповином карата на продајним мјестима, а биће издаване и седмичне, полугодишње и годишње карте, најавили су из општине.

Прва зона обухватаће цијелу главну улицу краља Александра, од маркета Тропик до Обилићевог вијенца, као и паркинг код Електро-Херцеговине, док ће у другој зони паркиралишта бити у улицама Обилићев вијенац и Попарина страна, као и паркинг испред Дома културе „Јефто Дедијер“ и дио паркинга у насељу Дубраве.

Наплата паркинга вршиће се сваким радним даном од 07-21 час, а суботом у периоду од 07-15 часова. Недјељом и државним празницима паркинг се неће наплаћивати.

Из општинске администрације су навели да је циљ да се уреди паркинг простор у Билећи да би сви имали довољно мјеста за паркирање, наводећи да ће на тим пословима бити запослено пет лица са инвалидитетом.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!