Друштво

Назире се рјешење проблема претрпане билећке администрације

Стимулативне отпремнине једини су спас за пренатрпану билећку администрацију, а два милиона марака колико им је обећао предсједник Српске Милорад Додик требали би да буду исплаћена у овом мјесецу како би се ријешио вишегодишњи проблем вишка радника.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је за “Глас Српске” да имају чврсто обећање министарке финансија РС Зоре Видовић да ће обећани новац за отпремнине на њиховом рачуну бити у септембру.

План је да отпремнине буде у распону од 23.000 до 28.000 марака, а Вујовић истиче да се за отпремнине до сада пријавило 29 запослених у општини и осталим установама чији је оснивач локална заједница.

Према његовим ријечима, оптимално би било да тај број буде 80, али није оптимистичан да ће се тај план остварити.

– Ако не буде смањења броја радника и отпремнина, нећемо никад кренути напријед – рекао је Вујовић.

Предсједник Синдиката управе Републике Српске Божо Марић рекао је за “Глас Српске” да је претходних дана у Билећи разговарао са предсједником Синдикалне организације органа Општинске управе Николом Лером.

– Радници су разочарани јер и даље чекају на отпремнине. Плате им касне по пола године, неки дан су добили мартовску. Приморани су да своје зараде наплаћују принудним путем – рекао је Марић.

У билећкој администрацији ради више од 200 радника, а више од 60 одсто буџета одлази на плате.

Трачак наде

Начелник Билеће Веселин Вујовић рекао је за “Глас Српске” да је та општина некада била привредни гигант. Данас од тога нема ништа, али и даље тиња трачак наде да ће бити боље.

 – Имамо инвеститоре који су расположени да улажу у соларну енергију, али и ту зависимо од Владе РС односно ко ће добити концесије. То би такође био један вид помоћи нашој општини и опстанку људи на овом подручју – рекао је Вујовић.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!