Берковићи

У Берковићима град уништио засаде поврћа (ВИДЕО)

Другу годину заредом страдали су засади поврћа у општини Берковићи. Прије два дана град је уништио парцеле под паприком, патлиџанима, парадајзом и другим поврћем у селима Дабрица, Предоље и Струпићи.

Незванично, надлежној општинској служби, данас је пет пољопривредника пријавило штету на својим парцелама. Наредних дана стручна комисија требало би да изађе на терен.

На око седам дунума, углавном закупљеног земљишта, под паприком, патлиџанима и тиквицом, породица Медан, из села Дабрице, нема здравог плода. За десетак дана требало је да почну бербу. Милош, глава породице, каже да је за пола сата уништен шестомјесечни рад и улагање од око петнаест хиљада марака.

Према непотпуним подацима са терена, штета на поврћу процјењује се на више од стотину хиљада марака. Стручна комисија за процјену требало би да изиђе на терен најкасније у сриједу.

Опширније у видео прилогу:

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!