Друштво

Породица Братић из Билеће уселила у нову кућу

Представници Хуманитарне организација “Срби за Србе” уручили су данас кључеве нове куће породици Братић из Билеће са четворо дјеце, чију изградњу и опремање су помогли са око 108.000 КМ, изјавио је Срни предсједник те организације за Републику Српску Саша Вигњевић.

-Породица Братић данас је усељена у нову кућу у Билећи која је комплетно завршена у хуманитарној акцији организације “Срби за Србе”, која је финансирала и опремање куће – рекао је Вигњевић.

Он је појаснио да је породица Братић изградила приземље куће, а да су они помогли да се изгради још један спрат, да се кућа покрије, постави столарија и опреми намјештајем.

Вигњевић је истакао да су у њиховој хуманитарној акцији учествовали бројни привредници из Билеће и Требиња, као и Електропривреда Републике Српске, Хидроелектране на Требишњици, Град Требиње и грађани јер је организовано и неколико хуманитарних догађаја у Билећи и Требињу.

Он је нагласио да организација “Срби за Србе” све више помаже у Херцеговини, подсјетивши да су и прошле године изградили кућу за једну породицу у Љубињу.

Вигњевић је најавио да планирају ускоро да организују и велико донаторско вече у Требињу за помоћ највјероватније за двије породице из тог града, те подсјетио да су лани донирали ултразвучне апарате домовима здравља у Билећи и Љубињу.

Породица Братић до сада је живјела у удаљеном и неприступачном билећком селу Брестице, од кога је школа за дјецу била удаљена километрима.

Породицу Братић чине брачни пар Миро (35) и Ивана (32) и њихова дјеца – тринаестогодишњи Видак, десетогодишњи Томо, осмогодишња Јелена и четворогодишњи Радован.

Оба родитеља су незапослена, а отац се бави сточарством и једино примања им је дјечији доплатак од 160 КМ.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!