Друштво

Вујовић: Радницима „Комуса“ двије плате ако ХЕТ уплати општини траншу

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић, након састанка са радницима „Комуса“, изјавио је за Радио Билећу да општина том предузећу плаћа услугу чишћења града и одвоза смећа.

-У прошлој години исплаћено им је 311.000 од планираних 380.000 марака, од чега су могли исплатити скоро 12 плата. Имају дуг према Пореској управи и добављачима. Уколико ХЕТ општини уплати траншу ми ћемо радницима ,,Комуса“ исплатити двије плате. Исто тако комуналци треба да се реорганизују, да имају више радника на терену него у канцеларијама, да би то предузеће боље функционисало. Потребно је повећати наплативост својих услуга и од домаћинстава и од предузећа, рекао је Вујовић.

Билећка насеља и улице затрпане су смећем. Радницима је жао што трепе становници, али други излаз осим штрајка не виде.

-Наше породице су доведене на руб егзистенције. Сналазимо се како знамо и умијемо да би преживјели. Са радом нећемо почети док нам се не исплате двије плате, рекао је Миро Шакотић радник ,,Комуса“.

На састанку се разговарало о проблемима у функционисању предузећа али и проблемима са којима општина Билећа покушава да изађе на крај.

-Речено нам је да општина нема новца, а ми смо одлучни да са радом не почињемо док се не исплате двије плате. Уколико добију траншу од претузећа ХЕТ обећали су уплату од око 56.000 марака колико нам је потребно за двије плате. Нама је жао што је ситуација оваква, али нико неће радити без плате. Највише нас је наљутило што смо добили информацију да је општина спремна да ангажује друго предузеће за одвоз смћећа. Питамо се на који начин би њих платили. Потребно је повећати и наплату наших услуга, како чишћења града тако и улуге коју пружа Градска капела, истакао је Доброслав Кашиковић замјеник предсједника Синдиката ,,Комуса“.

Док проблем не буде ријешен грађанима остаје да се сами сналазе са отпадом из својих домаћинстава, а још већи проблем ће настати доласком прољећа и виших температура.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РАДИО БИЛЕЋА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!