БерковићиЉубиње

Потписани уговори за 16 пројеката у 13 неразвијених и изразито неразвијених општина (ВИДЕО)

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписала је данас у Бањалуци уговоре са представницима 13 општина за суфинансирање 16 пројеката неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе за шта је издвојено 300.000 КМ.

Дозначена средства омогућиће реализацију пројеката који се, између осталог, односе на јачање улоге мјесних заједница, рјешавање проблема у обласи комуналне инфраструктуре, подршку социјално и материјално угроженим лицима и младим у области пластеничке производње.

Јујићева је истакла да ће поменутим средствима бити омогућена и набавка санитетског возила и медицинске опреме за амбуланте породичне медицине, подршку породицама угроженим пандемијом вируса корона и земљотресом.

Општине које су потписале уговор су: Љубиње, Петрово, Вукосавље, Рудо, Пелагићево, Лопаре, Нови Град, Језеро, Источни Мостар, Власеница, Берковићи, Костајница и Ново Горажде.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!