ВјераДруштвоНевесиње

И ове године ЦО организују пливање за Часни крст. У Невесињу се плива први пут

Црквена општина Билећа позива све заинтересоване пливаче да се пријаве до 18. јануара како би учествовали у пливању за Часни крст, на Билећком језеру, које ће се одржати на локалитету “Кулетина”.

Из Храма Светога Саве у Билећи издали су саопштење да Света литургија на Богојављење почиње у 9:00 часова након које ће се литија упутити на Билећко језеро гдје ће бити обављено освећење богојављенске водице а затим и пливање за Часни крст.

У Невесињу ће на Богојављење, у четвртак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст. Светковину у част Христовог крштења на језеру Алаговац организује Црквена општина Невесиње.

Након свете литургије у Саборном храму која почиње у 9 часова, кренуће литија градским улицама до изворишта Једреш гдје ће бити обављено велико освећење богојављенске водице. Око 11 часова заинтересовани пливачи окупиће се у порти Саборног храма и, ако временске прилике дозволе, заједно ће се упутити на невесињско језеро гдје ће бити одржано пливање за Часни крст.

У случају лошег времена дружење ће бити настављено код светог храма. Заинтересовани за богојављенско пливање могу се јавити код црквењака или на број телефона: 065/341-050.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!