Друштво

Креће адаптација пословне зграде ХЕТ-а у Билећи. За реконструкцију водовода два милиона КМ

У Билећи ће ускоро почети адаптација управне зграде предузећа „Хидроелектране на Требишњици“ /ХЕТ/, за шта ће ово предузеће издвојити 248.475 КМ.

Руководилац инвестиција ХЕТ-а Данило Илић рекао је Срни да је грађевинска фирма „Рад грађевинар“ која ће вршити адаптацију већ кренула у набавку материјала, а радови ће почети чим временске прилике то дозволе.

Илић је прецизирао да ће адаптацијом бити обухваћена рекоснтрукција крова, поставање фасаде, замјена отвора, околно уређење, као и израда заједничког паркинга са Основном школом „Петар II Петровић Његош“.

Он је рекао да је, планом инвестиција за ову годину, предузеће ХЕТ подржало неколико пројеката у Билећи, наводећи да ће за десетак дана бити објављен тендер за израду техничке документације за реконструкцију водовода у овој општини у који ће бити уложено око два милиона КМ.

„Техничка документације је планирано да се заврши до почетка грађевинске сезоне 2023. године да би се стекли услови за активирање предвиђене набавке за реконструкцију водовода која је предвиђена у износу од два милиона КМ, чиме би покушали да ријешимо проблеме билећког водовода са губицима на мрежи“, изјавио је Илић.

Илић је навео да ХЕТ подржава и реконструкцију водовода кроз Фатничко поље којим се водом снабдијева више од 20 села у Билећи, пројекат је прошао тендерску процедуру, изабран је извођач и ускоро ће бити потписан уговор.

Према његовим ријечима, осим ових пројеката, у току је израда бетонске облоге тунела Фатничко поље-акумулација Билећа, који је основни предуслов за градњу хидроелектране „Билећа“ у оквиру пројекта изградње хидроелектране „Дабар“.

„До сада је урађено 3.219 метара облоге, што је трећина радова облоге, на 40 одсто смо завршених радова, рок извођења је три године, радови су почели прошле године, тако да се иде испред динамичког плана“, рекао је Илић.

Он је подсјетио да би на једној од сљедећих сједница Владе Републике Српске требало да се добије концесија за градњу хидроелектране „Билећа“, која ће дати низ значајних бенефита билећкој општини, а након тога ће бити расписан тендер за изградњу по систему кључ у руке.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!