Први билећки полумаратон 2017.

“После истрчаних 50-так маратона и полумаратона у 15 европских држава, одлучио сам се да и у нашој Билећи направимо један полумаратон који би био поклон тркачкој заједници региона”, почиње причу за наш портал најпознатији маратонац са ових простора, Билећанин, Љубо Тркља и предсједник организационог одбора полумаратона.

Организатор полумаратонске трке биће општина Билећа и Завичајни клуб “Освит” из Билеће, а покровитељ манифестације предсједник Републике Српске.

“Старт и циљ полумаратонске трке од 21 километар биће код Саборне цркве Светог Саве у самом центру града, са почетком у 11,00 часова.  Трчат ће се два круга од по 10,5 километара. Учесници ће проћи улицом Краља Александра, Обилићевим Вијенцом, Попарином страном, магистралним путем кроз насеље Грабовица. Дио стазе иде обалом највећег вјештачког језера на Балкану, Билећког језера. Надамо се да ће ова манифестација прећи у традиционално окупљање тркача широм региона за крај тркачке сезоне”, истиче Тркља.

Стазама Билеће трчаће двадесет учесника Олимпијских игара из Рија, свјетских, европских и балканских првенстава и носиоци државних рекорда. Осим главне трке организује се и трка задовољства (5 км) као и трка за дјецу до 7 година (100, 200, 300 м). У трци задовољства и “бамби” трци очекујемо учеснике из свих општина региона!

Организатори полумаратонске трке истакли су да је до сада пријављено стотињак учесника, те навели да се пријаве могу поднијети и на дан трке.

Обезбијеђен је и богат наградни фонд. Уз новчане награде најебољи тркачи добиће викенд путовање на Јахорину и викенд у хотелу Москва у Будви.

Новчани фонд награда у мушкој и женској категорији је идентичан и наградиће се сљедећим износима:

Прво мјесто: 600 км

Друго мјесто: 400 км

Треће мјесто: 200 км

Четврто мјесто: 100 км

Пето мјесто: 50 км

За све учеснике из удаљених крајева обезбијеђено је преноћиште у билећкој касарни, а учеснике вече уочи трке очекује “Pasta party”, а после трке ручак и уручење награда.

Стартни пакет за полумаратон кошта 30КМ а садржи: Мајицу, медаљу (за све финишере), енергетски напитак, медне производе Билеће, бон за “Pasta party” и ручак.

Уплате можете извршити на жиро рачун број: 55200-317522-79502 код АДИКО банке до 20.10.2017. године. Пријаве можете извршити и на дан трке али стартни пакет не подразумијева мајицу. Додатне информације можете добити на број телефона: 065/ 714-086

Пријаву путем електронске форме можете извршити ОВДЈЕ.

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!