Берковићи

Потребна помоћ за завршетак капеле у Берковићима (ФОТО)

У Берковићима је у току изградња капеле која је веома битна за становнике те општине, а за наставак пројекта неопходна је помоћ људи добре воље, изјавио је данас Срни јереј Дејан Грчић из дабарске парохије.

Грчић је навео да је до сада изграђен први спрат капеле, а да је даље неопходно да се постави кров, угради столарија, опреми унутрашњост и уреди околина објекта.

Он је навео да је, према првобитном ранијем предрачуну, укупна вриједност пројекта износила око 400.000 KМ, те да су радови сада стигли до половине.

“Изградња капеле је веома значајна за становнике Берковића, јер када су сахране, људи немају гдје да се окупе, осим под шаторима, што је тешко, посебно током зима, које су овдје веома хладне”, рекао је Грчић.

Према његовим ријечима, раније је било планирано да капела буде завршена до краја ове године.

Грчић је подсјетио да је Црквена општина у Дабру недавно позвала све људе добре воље, који имају могућност, да помогну изградњу капеле, наводећи да већ има одзива људи да помогну.

ФОТО:Парохија Дабарско-Столачка

Из те црквене општине су навели да прилог за изградњу капеле на Берковићима може да се уплатити на текући рачун СПЦО Дабарске, број: 562-008-81630277-31, код НЛБ Банка Бањалука, девизни рачун: БА39 5620 0881 6302 7828 или остављањем прилога.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!