Друштво

Kамион из Берковића и радници из Љубиња чисте билећке улице

Сага око одвоза смећа у Билећи данас добија свој наставак.

Радници билећког “KОМУС-а” наставили су штрајк, а општинске власти данас су ангажовале камионе за одвоз смећа и људство из Љубиња што је изазвало нови револт радника тог предузећа.

“Довезли су камион из Берковића, а раднике из Љубиња, да данас чисте билећке улице. Дали су им добре дневнице”, тврде за АТВ огорчени радници и поручују да борба за зарађени новац неће престати.

“Општина је прво контактирала комунално из Требиња и Гацка али они нису хтјели да дођу, а онда су звали Берковиће. Из Берковића су добили камион, али не и раднике, па су онда морали звати Љубиње које им је послало два радника како би радили за дневнице у износу од 100 KМ”, казао је Доброслав Kашиковић, из синдиката билећког “KОМУС-а”.

О данашњем дешавању, обавјештена је предсједница Гранског синдикат Српске која ће се у сриједу у Билећи прво састати са представницима синдиката, као и са радницима “KОМУС-а”, након чега слиједи састанак у општини са нечелником, како би се пронашло рјешење за овај проблем.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!