Друштво

МУП РС издао апел возачима поводом почетка другог полугодишта у школама

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске апеловало је да возачи моторних возила повећају опрезност у близини школа и вртића, јер данас почиње друго полугодиште и на путевима ће бити повећано присуство дјеце.

Овим поводом полицијски службеници ће, као и претходних година, бити присутни у близини школа, те превентивним дјеловањем спријечити угрожавање дјеце у саобраћају, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се додаје да ће полицијски службеници према потреби регулисати саобраћај, санкционисати учиниоце прекршаја и организовати уклањање непрописно паркираних возила.

“Посебно скрећемо пажњу возачима на повећање опреза током вожње за вријеме лоших временских услова и смањене видљивости, те да брзину кретања возила прилагоде условима на путу”, наводи се у саопштењу.

Из ресорног министарства савјетују родитеље да дјецу, нарочито нижих разреда, упознају са саобраћајним правилима, да их упозоре да не претрчавају коловоз, да ходају пажљиво у колони један иза другог поготово на мјестима гдје нема тротоара, да користе обиљежене пјешачке прелазе, а уколико их нема да користе најкраћи пут, те да га прелазе само када у близини нема моторних возила.

“Дужност свих учесника у саобраћају је да поштују законске прописе како би своју и безбједност осталих учесника у саобраћају подигли на виши ниво”, подсјетили су из Министарства.

Подијели...
Извор
МОНДО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!