Специјал

Републици Српској треба научна телевизија

[AdSense-C]
Свједоци смо многих „одлива мозгова“ са ових простора у земље западне Европе и Америке, а врло често их упознамо и препознамо кроз новине и телевизијске емисије а да нисмо ни знали да смо некад били суграђани и земљаци. Немамо јасне механизме за задржавања талената и број одлазака младих људи у свијет расте из године у годину. Главни разлози због којих млади одлазе су дуго чекање на запослење а они запослени као разлог одласка наводе лош квалитет живота и спутавање да се остваре. Природа сваког младог човјека је да гаји амбиције, да скреће пажњу на себе и да ствара нове вриједности, а образованог још и да се пита и да одлучује у друштву у коме живи, а ако му се нешто од овога ускраћује природна реакција је осјећај повријеђености и непрестано трагање за средином гдје нешто од горе наведеног може остварити. Истини за вољу није сваки образовани млади човјек надарен да квалитетно одлучује али они који јесу требамо им дати шансу. Требамо их препознати, чути о њиховом образовању,  упознати институцију гдје су се образовали и понудити друштву да стварају и одлучују.

Мисија научне телевизије Републике Српске била би да квалитетним програмским садржајима ради на промоцији образовања, науке, културе и умјетности. Научна телевизија би требала да буде својеврсна промоција наших научних институција, установа културе, као и достигнућа домаћих научника, истраживача и умјетника.

Ова телевизија, као своју визију, поставила би себи један једини задатак а то је да мијења друштвену свијест и да јасно указује да је образовање стуб друштва, а млад образован човјек „мотор“ развоја. Телевизија, као најмоћније медијско средство, мора да има улогу на указивање важности науке и технологије у свакодневном животу сваког друштва па и нашег. Научна телевизија треба да промовише још неафирмисане, образоване, амбициозне људе и представи њихову талентованост.

Научна телевизија Републике Српске имала би за циљ да знање, наука и култура добију своје заслужено мјесто у медијском простору наше Републике.

Билећа online
[AdSense-A][AdSense-A]

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!