Република Српска

Данас жути метеоаларм. Ево гдје се очекују пљускови са грмљавином

Жути метеоаларм данас је упаљен за већину крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ због високе температуре ваздуха, која ће достизати и 36 степени Целзијусових, али и локалних пљускова, грмљавине и града.

На подручју Бањалуке биће веома топло са максималном температуром од 30 до 34 степена Целзијуса, а у периоду од поднева до поноћи могући су локални пљускови са грмљавином.

Јачи пљускови са грмљавином очекују се но подручју од Приједора, уз ријеке Сану и Саву, преко Посавине до Семберије, а могуће су и локалне непогоде уз јаче пљускове и појаву града. Максимална температура ваздуха од 30 до 33 степена Целзијусова.

Жуто упозорење због високе температуре ваздуха, од 32 до 36 степени, издато је за вишеградску, фочанску и требињску регију.

На подручју Фоче и Вишеграда се се од 13.00 до 19.00 часова очекују се локални пљускови са грмљавином, док ће у Требињу остати суво.

За подручје Мостара прогнозирана је температура ваздуха између 33 и 36 степени Целзијуса, а у периоду од 11.00 до 18.00 часова очекује се и грмљавина, објављено је на сајту Метеоаларма.

У регији Сарајева и Тузле жути најављена је температура од 33 степена, а грмљавине се очекује од 11.00 до 18.00 часова.

Жути метеоаларм означава потенцијално опасно вријеме.

Подијели...

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!