Друштво

Почела са радом бесплатна апликација за праћење цијена горива у Српској

Министарство трговине и туризма Републике Српске пустило је данас у рад бесплатну мобилну апликацију за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпним станицама у РС, саопштено је из овог министарства.

Захваљујући апликацији, која се може преузети у Google Play продавници (http://skr.rs/zMpH), грађани у реалном времену могу да прате цијене горива на више од 400 бензинских пумпних станица широм Републике Српске.

„Министарство трговине и туризма на овај начин потрошачима у Републици Српској омогућава да на транспарентан начин буду информисани о тренутним цијенама горива на бензинским пумпним станицама, њиховој снабдјевености и понуди, што ће допринијети додатном побољшању права потрошача када је у питању куповина овог изузетно значајног енергента“, наведено је у саопштењу.

У апликацију су, уз сваку бензинску пумпу, унесени основни контакт подаци, као и подаци о локацији, асортиману и радном времену.

Апликација, такође, има могућност сортирања деривата према типу, цијени, али и геолокацији, на основу тренутне локације мобилног телефона.

Из министарства су навели да су у првим седмицама могуће мање модификације на апликацији, у зависности од тога како ће се она понашати након великог броја преузимања.

Подијели...
Извор
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!