Друштво

Велике осцилације цијена пелета на свјетском тржишту (ВИДЕО)

ЕУ годишње потроши више од 20 милиона тона пелета, а државе европског блока стимулишу кориштење овог енергента кроз свој програм смањења кориштења фосилних горива.

У почетку масовног кориштења пелета, уочена је велика шароликост у квалитету тог производа, а управо због тога је и успостављена стандардизација пелета.

У Бањалуци ће ускоро, тачније у петак бити отворена подружница Института за биоенергију из Беча.

Гости ће том приликом бити угледни гости, стручњаци из области искориштавања биомасе, ту ће бити и предсједник Свјетске асоцијације за биоенергију из Стокхолма, али и делегација Европског савјета за пелет.

Будући директор подружнице Института за биоенергију Горан Ивановић рекао је да је тренутно велика осцилација цијена пелета на свјетском тржишту.

– Тешко је и пласирати производе због нагле потражње. А могуће је да ће због велике потражње расти и цијене – рекао је Ивановић, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!