Политика

ДНС скупља паре и потписе за кандидатуру Вукановићa

Највиши функционери ДНС из Добоја одлучили су да помогну народном посланику Небојши Вукановићу да скупи новац и потписе како би се могао кандидовати за члана Предсједништва БиХ.

На овај корак су се одлучили након што су, како кажу, прочитали Вукановићеву изјаву да неће бити самостални кандидат за члана Предсједништва БиХ због нове процедуре која за ову кандидатуру изискују више новца и потписа.

– Ранијих година постојала су два нивоа пријаве, за ниво Народне скупштине и предсједника Републике Српске, за који је било неопходно 3.000 потписа и 14.000 марака, те ниво Парламентарне скупштине и Предсједништва БиХ, за који је било потребно 5.000 потписа и 24.000 марака. Сада је уведен трећи ниво – пријава за Предсједништво БиХ кошта 50.000 марака и неопходно је 10.000 потписа, док је пријава за Парламент БиХ сада раздвојена и кошта 25.000 марака. Због ових измјена, пооштравања и повећања услова и таксе на 50.000, За правду и ред – листа Небојше Вукановића неће самостално истаћи кандидатуру за члана Предсједништва БиХ, јер је прескупо и кратак је рок – рекао је Вукановић.

Предсједник добојског регионалног одбора, Славен Дујаковић и предсједник Градског одбора ДНС Добој, Дејан Ковачевић кажу да “их је растужила прича Небојше Вукановића да се не може кандидовати за члана Предсједништва БиХ јер је ЦИК одлучио да се за кандидатуру треба скупити више новца и потписа него ранијих година”.

– Кад смо прочитали срцепарајућу изјаву Небојше Вукановића само што ми сузе нису кренуле. Читав наш регионални одбор је потиштен овом тужном причом – рекао је Дујаковић.

Додао је да су спремни учинити хумано дјело и помоћи Вукановићу.

– Ако је господину Вукановићу толико тешко да скупи тих 5.000 потписа и ако је само то разлог да се не кандидује ми смо спремни да му сакупимо, и потписе и новац, па нек се човјек кандидује. Учинићемо једно хумано дјело – поручили су Дујаковић и Ковачевић.

Подијели...
Извор
ЕУРОБЛИЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!