Србија

У Србији ће се производити електрични аутомобили

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да потписивањем уговора са Стелантисом о производњи електричног аутомобила у Крагујевцу, за Србију почиње нова евра.

– Ми данас почињемо потпуно нову еру у инвестицијама у нашу земљу и нову еру у нашем понашању у будућности – нагласио је он.

Потписали смо, рекао је, данас договор о финансирању електричног аутомобила који ће се производити у Крагујевцу. До 2023. иде транзициони период 2023., а од почетка 2024.идемо са производњом једног модела електричног аутомобила.

– Невјероватна је прилика да имамо тако реномираног произвођача електричних аутомобила код нас, а Стеланстис је један од четири највећих произвођача – рекао је он и указао да је Стелантис компанија која је настала почетком прошле године спајањем три произвођача Фијат, Пежо и Крајзлер, а производи и Ситроен, Опел, Алфа Ромео.

Србија ће, како је рекао, сада ићи у потпуности у корак са најразвијеним свијетом и имати финалног произвођача електричног аутомобила.

Открио је само да се ради о аутомобилу средње класе, који је веома популаран.

– За нас почиње нова ера и у нашем понашању, морамо да почнемо да припремамо Србију за електричне и благо хибридне аутомобиле. Морамо да размишљамо не само о густини станица за пуњење, јер како убиједити неког у Бабушници, Љубовији да купи електрични аутомобил, а важно је због животне околине, ако не може да види станице за пуњење недалеко од свој куће – додао је он.

Вучић је казао да морају да се да измијене све стратешке планове везано за енергију. С тим у вези је подстио је да је цијена електричног аутомобила значајно већа од оних са класичним мотором исте класе.

– Морамо да размишљамо о цијени електричне енергије, да имамо јефтину, односно од других јефтинију струју, а да бисмо то постигли морамо да имамо више обновљиве енергије, да кренемо у изградњу реверзибилних електрана. Много посла и ствари је пред нама. Морамо да се промијенимо да бисмо у потпуности били спремни, јер 2035.неће постојати никаква друга возила од електричних. До 2030. задржаћемо класичне моторе, послије тога имаћемо само електричне моторе – додао је он.

Вучић је објаснио да та возила имају специјалне батерије које носе 40 одсто цијене аутомобила.

– То су ствари које за нас доносе огромне промјене у економији и екологији, али и много обавеза. Овај уговор је инвестиција у висини од 190 милиона евра, а Србија ће дати свих 48 милиона евра. За нас је то важно због Крагујевца, цијеле Шумадије, али и цијеле Србије. Није више једино питање колико људи ћемо имати запослено, већ какву нову вриједност правимо, колико ће порасти наш БДП. Колико ће људи Србија имати да иду у корак са новим технологијама – рекао је он.

Навео је да су га челници Стелантиса обавијестили да ће до 2030. имати нешто мање од 80 до 100 модела, што показује јасно каква револуција се припрема на аутомобилском тржишту.

Нагласио је да се у Србији производе дијелови за многе аутомобилске куће, али је посебно значајно када имате финални производ.

Вучић се захвалио челнику Стелантису Карлосу Таварешу, рекавши да је он један од најпознатијих директора у свеукупној аутомобилској индустрији у свијету.

– Срећан сам што смо у немирним и не лаким временима за свијет могли да имамо важан састанак и важан договор, као и да имамо велике вијести за Србију. Фијат се са 350 милиона евра налази међу првих десет извозника Србије – истакао је он.

Вучић је казао да сада фабрици у Крагујевцу предстоји транзициони период, да морају да се припреме машине, нове линије.

– Аутомобил који ћемо правити у Крагујевцу, је много лијеп и електрични. Добродошли у Србију и желим да много деценија останете у Шумадији и Србији – поручио је он.

Подијели...
Извор
ТАНЈУГ

Један коментар

  1. Данас је ударна вест да је Србија потписала уговор о изградњи фабрике елелтричних аузомобила у Крагујевцу.А њих покрећу акумулаторске батерије.
    У августу 2002. је Застава у сарадњи београдским Електротехничким факултетом, Севером из Суботице и Крушиком из Ваљева представила први домаћи електрични аутомобил. Имао је асинхрони мотор, изум Николе Тесле. Ауто је имао само 2 места за путнике, јер је позади инсталиран акумулатор од 140 V и 60 Ah. Ауто је првенствено дизајниран за градску вожњу, а са једним пуњењем могао је прећи од 60 до 80 километара. Пуњење је трајало око 5 сати до максималног капацитета, а највећа брзина је била 90 km/h, док је идеална била око 60.
    Био сам члан тима који је водио др Миловановић из Инстизита за аузомобиле из КГ а електронику урадио проф.др. Слободан Вукосавић са ЕТФ-а.Са једним пуњењем је прешао пут од БГ до КГ Изложен је био и на међународном сајму технике у БГ.А онда су се појавиле Ћуте…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!